Vores fagpersonale står klar med vejledning
Hurtig levering
Let returnering
Køb på faktura

Hvalpens ankomst

Hundens udstyr
direkte fra os

Din lille hvalps ankomst

Når din lille hvalp ankommer i sit nye hjem, er det bedst, at du først lader den udforske det. Vis den, hvor den finder mad, vand og kan sove, men kræv ikke for meget af den og giv den lidt ro. Efter den anstrengende køretur til deres nye rige går nogle hvalpe helt over gevind – lad den i så fald bare rase ud. Den bliver snart træt og falder i søvn.


Hvilke forhindringer
skal vi overvinde?

Køreturen
hjem.

Ophidselsen på grund af køreturen kan gøre, at hvalpen tisser eller får diarre. Nogle hunde bliver også dårlige i bilen. Disse ting bør du være forberedt på og have et håndklæde eller lignende underlag med dig. Også vand har den lille brug for. Hold gerne mange pauser på hjemvejen, så den kan hvile sig ind imellem og bliver afledt.

Endelig i det
nye hjem.

Giv din hund tid til at vænne sig til sine nye omgivelser. Kald din hund ved dens navn, men i starten kun når du vil rose den. Hvis du skælder den ud, bliver den forvirret. Vis hvalpen omgivelserne under små, daglige spadsereture. Kræv dog ikke for meget af den. I starten er det i orden, hvis den tisser på sig selv eller ødelægger noget. Her er der brug for tålmodighed og forståelse.

Weitere Fragen

I starten er det vigtigt, at du lærer din hvalp en rutine. Væn den til faste tider, hvor den æder, sover og plejer sin fordøjelse. Hvis din hvalp gnaver meget i møbler, kan du afbryde den med udråb som „Ah“ eller „Nej“. Giv den et legetøj i stedet for. Enkle kommandoer som „Sit“, „Stay“ eller „Hinter“ giver du helst altid med de samme nøgleord og tilhørende bevægelser. Meget vigtigt: Opdrag hvalpen kærlig og tålmodig. Du må aldrig straffe din hvalp ved at skælde den ud højlydt og med vilde bevægelser. Altid, når den har gjort noget godt, bør du rose den – med godbidder, klap og nøgleord som ”fint” eller ”godt”.

Unge hunde, er i færd med at vokse, har ubetinget brug for foder med den rette sammensætning af næringsstoffer. Det vil sige: Den bør få et afbalanceret fuldfoder, der er specielt egnet til hvalpe. De fleste hvalpe kan bedre lider vådfoder end tørfoder. Det er desuden nemmere at spise med deres mælketænder. Rent principielt kan du selvfølgelig alligevel give din hvalp tørfoder. Men sørg i så fald for, at den altid har nok drikkevand. I modsat fald kan det tørre foder give den ondt i maven og forstoppelse. Godt hvalpefoder har et højt indhold af energi og mineraler, men tilbyder samtidig let fordøjelige proteiner. Calcium-fosfor-forholdet er vigtigt: Det bør omtrent være 1,3 til 1.

Din hvalp har først og fremmest brug for nogle booster-vaccinationer og nogle gange andre vaccinationer (f.eks. mod rabies). Det koster 25 til 40 Euro pr. vaccination. Hvis din hvalp endnu ikke er chipmærket, skal du få det gjort for ca. 25 til 50 Euro. For en ormekur betaler man ca. 6 Euro hos dyrlægen. I starten bør hvalpe få en ormekur hver sjette uge. For at få hvalpen kigget grundigt igennem i starten, må du regne med 15 til 40 Euro. Dyrlægernes priser varierer fra klinik til klinik og område til område. Du bør under alle omstændigheder altid have et økonomisk råderum, hvis nu din hund bliver syg eller kommer til skade.

Principielt bør små hvalpe aldrig være alene i de første fire måneder. Derefter kan man begynde at træne dem. Prøv i starten med først nogle få minutter, hvor du forlader rummet, ikke hele lejligheden. På den måde kan du bevæge dig længere væk i tid og afstand, indtil din hvalp har vænnet sig til at være alene i lejligheden i mere end et par minutter. Du bedes bemærke, at små hvalpe i en alder på fire måneder nok kan være alene, men aldrig længere end to timer uden selskab.

Plejen af hundens pels afhænger af dens race og hårets længde. Spørg helst avleren og spørg efter det passende tilbehør i en dyrebutik. Du bør kun bade din hvalp, når det virkelig er nødvendigt – og ved lavere temperaturer kun i lejligheden, aldrig udenfor. Hvalpens øjne og ører bør altid være klare og rene. Øjnene kan du forsigtigt rense med fugtigt, ørerne med tørt vat. Også den regelmæssige pleje af hundens mund, såsom tandbørstning, bør der lægges vægt på fra starten. Hundens kløer og hårene på poterne må ikke blive for lange. I tvivlstilfælde kan du bede dyrlægen om hjælp.

Har du flere spørgsmål
vedrørende emnet hvalpe?

Så er du velkommen til at kontakte os på
E-Mail: kontakt@knuffelwuff.dk

Knuffelwuff-teamet er her for dig og din hund!
Tilmeld dig til registrerede kunder
Glemt adgangskoden
Ny her? Registrerer nu